NIEUWS WAT DOEN WIJ? WIE ZIJN WIJ? WAT KUN JIJ DOEN?

15 jaar !

Stichting Kalinga bestaat 15 jaar. Een bijzonder gegeven waar we zeker later in het jaar nog verdere aandacht aan zullen besteden!

Op de Filippijnen is het momenteel zomervakantie. Kortgeleden kregen we een berichtje van een leerlinge met de woorden ‘I want to go back to school’. Tekenend voor wat de school voor onze leerlingen betekent! Een extra stimulans om ons ook in de toekomst in te blijven zetten om zoveel mogelijk kinderen een eerlijke kans te bieden! 

Via deze weg onze hartelijke dank aan iedereen die ons hierbij op welke manier dan ook heeft geholpen!


Het verhaal van...

Restty


Als jonge jongen verdiende Restty, geboren aan de rand van de Payatas vuilnisbelt (Manila), geld door iedere dag op straat plastic zakjes te verkopen. Zijn familie beschikte helaas niet over de middelen om hem een middelbare school opleiding te laten volgen. In 2004 werd Restty een van onze eerste scholars en inmiddels heeft hij zijn studie accountancy afgerond en werkt hij al een paar jaar bij Procter & Gamble. Restty betaalt de studies van 6 neefjes en nichtjes en vertelde recentelijk trots dat hij spaart voor een huisje voor zijn ouders. Een prachtig voorbeeld van hoe een beetje hulp aan 1 jongen zo'n groot verschil kan maken voor velen in zijn omgeving!

2000- 2015  ...  15 jaar in vogelvlucht

2000 - Oprichting van Stichting Kalinga. Kalinga draagt bij aan de uitbreiding van het Papa John Center, een kindertehuis waar op dat moment 23 jongetjes wonen.

2002 - Start van de bouw van het eerste deel - twee lokalen - van de Papaya School.

2003 - Het schoolgebouw wordt geopend en de eerste 30 leerlingen starten in klas 1. Aubrey start als eerste op de middelbare school met een studiebeurs van ons "Apple Scholarship Project'

2004 - Nog 4 leerlingen starten als Apple Scholar en we starten met de uitbreiding van de Papaya School.

2005 - De nieuwbouw wordt geopend. De school heeft nu voldoende ruimte om uit te groeien tot een volledige lagere school met 6 klassen. Joanne komt er als scholar bij.

2006 - Het totale aantal scholars komt dit jaar op 10.

2007 - Onze eerste scholar, Aubrey, studeert af en vindt een baan.

2008 - Bij de start van het nieuwe schooljaar is de school volledig gevuld en we hebben 6 klassen, 180 leerlingen. Een extra vleugel wordt aan de school gebouwd met een bibliotheek- en computerruimte, een kantoor en ruimte voor het livelyhood project van en door de ouders van onze leerlingen. Nog eens drie scholars studeren af en vinden een goede baan.

2009- De eerste lichting 'zwaait af'. Het overgrote deel van hen gaat met een Apple Scholarship naar een highschool.

2013 - De scholars die in 2003 begonnen als zes-jarige Papaya leerling ronden hun highschool jaren af. De meesten van hen leren verder met behulp van een scholarship.

2014 - Inmiddels hebben we 120 scholars en 180 kinderen op de Papaya School...

2015- Wij zijn als vrijwilligers van Stichting Kalinga ontzettend dankbaar dat we al zo lang - 15 jaar -  met al die geweldige kinderen en gezinnen mogen werken en zelf te hebben mogen zien hoe veel verschil een beetje hulp kan maken!

Deel van een brief, vertaald

Beste Sponsor,

Ik ben Shekinah. Ik ben net begonnen aan mijn tweede jaar aan de University of Rizal. Ik studeer Social Work. Ik ben heel dankbaar dat ik al zover ben gekomen. Het is geweldig op mijn opleiding. Ik leer er erg veel en heb het ook naar mijn zin met mijn klasgenoten, de professoren en de hele sfeer op school. Ik ben de assistent van een van de professoren. Al heel veel jaren is Kalinga er voor mij en mijn familie. Ik vind het heel fijn dat jullie kinderen die het net als ik niet kunnen betalen om te studeren, willen helpen. Ik heb de kans die ik gekregen heb aangegrepen en koester dit zodat ik op een dag mijn droom zal waarmaken! Ik beloof dat ik als ik mijn studie heb afgerond en sociaal werker ben, andere mensen ga helpen zoals jullie dat ook hebben gedaan voor mij.

See you next time!                                            Your Apple Scholar Shekina Key S. Capuz

 

 

 

Die Euro toch!

Het afgelopen jaar (2014) hebben we financieel mooi afgesloten. De noodzakelijke buffer die we de twee jaren daarvoor zagen slinken is weer dankzij flinke bezuinigingen en uitstellen van onderhoudswerkzaamheden, maar zeker ook de steun die we van onze donateurs en sponsoren ontvingen weer tot veilig niveau aangevuld. Helaas gooit de huidige wisselkoers wel flink wat roet in het eten. We moeten circa 30% meer werven om hetzelfde jaarbudget in pesos te kunnen bekostigen. Een tegenslag waar we helaas geen invloed op hebben, maar die ertoe leidt dat we extra ons best moeten doen aanvullende fondsen te werven.

 

Deze nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door:

30 Knots E-commerce & E-mailmarketing

Stichting Kalinga
Abstederdijk 28N
3582 BM Utrecht
Nederland

Telefoon: 06 - 16 356 365
E-mail: info@kalinga.nl

IBAN: NL94ABNA0581541707
KvK 30164103

Afmelden - Webversie